FrNl Selecteer een land
STARTPAGINA BEDRIJF REGIO KARELIË PRODUCTEIGENSCHAPPEN VOLGORDE VAN SAMENWERKING MODELLEN VAN HUIZEN CONTACT


Selecteer de juiste oppervlakte van het huis
Oppervlakte 30 - 100 m² Oppervlakte 100 - 200 m² Oppervlakte 200 - 300 m² Oppervlakte meer dan 300 m²

Geef de totale oppervlakte van alle kamers in huis, maar ook terrassen en balkons

Новая Анонс

Ons droog massief hout bestaat uit 100% natuurlijk hout en 0% lijm, dankzij de door de «luchtsluis» uitgesloten luchtstroom vereist het binnen en buiten geen extra afwerking. Afhankelijk van het klimaat is de dikte van de muur meer of minder.

Meer

REGIO KARELIË

Karelië vandaag
De Republiek Karelië (de tweede officiële naam is Karelië) bevindt zich in Noordwest-Rusland.

Het grondgebied van Karelië is 180.500 vierkante kilometer (dit is meer dan tweemaal zo groot dan het hele grondgebied van Oostenrijk). Het strekt zich ver uit, 660 kilometer van noord naar zuid en 500 kilometer van west naar oost. In het Westen grenst Karelië aan Finland en in het Zuiden, Noorden, Oosten aan andere regio's van Rusland. In het noordoosten grenst Karelië aan de Witte Zee. De westelijke grens van Karelië valt samen met de grens tussen Rusland en Finland. De afstand tussen de hoofdstad van Karelië (Petrozavodsk) en de hoofdstad van Rusland (Moskou) is 925 km, en de afstand tot de hoofdstad van Finland (Helsinki) is in totaal 703 km.

Op 1 januari 2009 telde de bevolking van Karelië 684.000 inwoners, bedroeg de stedelijke bevolking 76%, was de dichtheid van de bevolking minder dan 4 personen per vierkante kilometer (bijvoorbeeld in Duitsland is dat 229 mensen per vierkante kilometer).

De officiële taal in Karelië is Russisch. De deelrepubliek Karelië is een multinationale regio van de Russische Federatie. In Karelië worden er 213 nationaliteiten vertegenwoordigd, maar de meeste inwoners zijn Russen, Kareliërs en Finnen.

Op het grondgebied van Karelië zijn 13 steden en 800 dorpen en nederzettingen gesitueerd.

Natuur
Karelië is een land met rotsen, keien en tienduizenden meren en rivieren. Naar Karelië wordt vaak verwezen met «rots, meer en bos», met de nadruk op de basiselementen van het landschap en de unieke combinatie ervan.

Karelië is een van de meest ecologisch schone gebieden in Rusland. De bossen, rivieren en meren van Karelië spelen een cruciale rol in het behoud van de biodiversiteit in Noord-Europa. Meer dan 49% van Karelië is bedekt met bossen (belangrijkste soorten: dennen en sparren), dierenwereld: rendieren, elanden, konijn, vis: zalm, forel.

25% van het grondgebied van Karelië bestaat uit water, en nog eens 20% uit moeras. In Karelië zijn er meer dan 61.000 meren en 27.000 rivieren. De grootste meren, Ladoga (een oppervlak van 17.700 vierkante kilometer) en Onega (een oppervlak van 9.900 vierkante kilometer), zijn de grootste meren van Europa.

In Karelië is het klimaat anders, met lange winters en korte koele zomers. De gemiddelde temperatuur in februari is -9 tot -13 C, in juli +14 tot +16 C. Jaarlijks valt er ongeveer 500 mm neerslag.

Het klimaat en de natuur in Karelië is niet erg verschillend van het klimaat en de natuur in het naburige Finland.

Economie
De economie van de Republiek Karelië is gebaseerd op de verwerking van lokale natuurlijke bronnen (hout en mineralen) en de gunstige economische, geografische en grensoverschrijdende situatie. Deze factoren bepalen de specialisatie en de regionale kenmerken van de economie van Karelië.

De belangrijkste industrieën zijn: bosbouw, pulp- en papierindustrie voor 41,2% en waterkracht voor 14,8%.

Op 1 januari 2010 bedroeg het oppervlak van alle bossen van Karelië 142.000 vierkante kilometer. De totale houtvoorraad bedraagt 970 miljoen kubieke meter. De gemiddelde jaarlijkse toename van de houtvoorraad is 14,2 miljoen kubieke meter.

De economie van Karelië, die zich in een grensoverschrijdende situatie bevindt, blijft op export gericht. Een derde van de externe omzet van Karelië bestaat uit de handel met Finland.

Door het koude klimaat is de landbouw niet sterk ontwikkeld. Een belangrijk deel van de landbouw bestaat uit het kweken van forel in kooien in de meren.

Cultuur
In Karelië zijn er ongeveer vierduizend culturele, historische en natuurlijke bezienswaardigheden, waarvan de volgende de meest bekende zijn:
- museum «Kizhi»;
- Valaam-archipel, bestaande uit 50 kleine eilanden in de noordelijke helft van het Ladogameer, waar zich het Valaamklooster voor mannen bevindt;
- Petrogliefen;
- Kivach-watervallen;
- de nationale parken «Paanajärvi» en «Vodlozerski».

Op het grondgebied van Karelië maakten houten gebouwen deel uit van het leven van vele generaties in de noordelijke Rusland. Dit wordt ondersteund door honderden oude houten huizen en kerken in de hele Republiek Karelië, maar speciale erkenning gaat naar het kleine eiland Kizhi, met meer dan 10 houten kerken en huizen, die meer dan 300 jaar oud zijn. Het eiland Kizhi is een historisch en cultureel monument van wereldformaat, dat is opgenomen in de lijst van werelderfgoed van UNESCO. Dit bewijst de kwaliteit en duurzaamheid van de huizen vervaardigd uit het noordelijke hout.

Het centrum voor cultuur en professionele kunst in Karelië is Petrozavodsk, waar de grootste culturele instellingen zich bevinden: bibliotheken, musea, theaters, concertzalen, onderwijsinstellingen en onderzoeksorganisaties.

Vandaag is Karelië een modern, snel evoluerend gebied waarin tegenwoordig mensen leven die hun geschiedenis en cultuur kennen.

Meer informatie over onze houten huizen vindt u in het deel Producteigenschappen

Site by Mediaweb Studio

© 2005 Artern Karelia LLC